OPEN MONUMENTENDAGEN 2019

Het thema van de Open Monumentendagen 2019 is "Plekken van Plezier". Eeen kerk en een doktershûs roepen niet direct die associatie op. Bij een kerk en een doktershûs wordt al snel gedacht aan lijden en verdriet, maar het zijn vooral plekken van hoop, in een religieuze context verbonden met "geloof en liefde" en in medische zin hoop op genezing. Tegenwoordig is een kerkelijk monument vaak een stilteplek van verwondering over en bewondering voor een ver verleden, terwijl een statig doktershûs een historisch cachet geeft aan een doprsgezicht. De stichting Monumentenzorg Leeuwarderadeel ( SML ) en Stinze Stiens laten je meegenieten van deze "Plekken van Plezier" in Stiens en omgeving. Lees meer op pagina: Aktueel.